Tankar och tips i sommarvärmen

2020-06-26


En vår av förvirring och frustration. Sorg över förlorade musikupplevelser och osäkerhet kring ekonomin för kulturarbetare i hela Sverige. Vi går nu snart in i juli månad med mångar tankar och reflektioner kring vad den här våren har inneburit för sveriges jazz- och improvisationsscen. Hur den har påverkat musiker ekonomiskt, men kanske framförallt mentalt.
Även för oss i IMPRA har pandemin tydligt märkts av, och vår verksamhet har påverkats på flera plan. Vi är framförallt ledsna över de begränsade möjligheter vi har haft att träffa er, kära medlemmar och musikälskare. Vi har, till vår stora sorg, fått avstyra medlemsträffar, konserter, workshops och föreläsningar. Samtidigt har detta öppnat för kreativa lösningar på hur vi kan fortsätta nå ut med vår verksamhet och våra kommande projekt.

Med denna vår i bagaget tar vi snart en kort sommarledighet, men först har vi planerat in en digital arbetsdag med styrelsen. Vi kommer att planera inför kommande verksamhetsår, och snart snart snart presentera våra kommande projekt för er. Det ser vi så väldigt mycket fram emot!
För lata sommardagar föreslår vi att ni skippar den där halvbra däckaren, och istället läser Anna Inglers Rapport om Jämlikt Skapande, gjord på uppdrag av SKAP.
https://www.skap.se/rapporter/jamlikt-skapande/

Vi vill även tipsa om Instagram-kontot Jazzgirlstx, och deras inlägg 5 Ways Non-Black Jazz Musicians Can Support the BLM-movement.
https://www.instagram.com/p/CBbxQx3lL2D/

Har du något lästips som du tycker att IMPRAs medlemmar borde ta del av - skicka ett mail till forum@impra.se och tipsa oss!

Glad sommar,
önskar Impras styrelse︎