Tankar och tips i sommarvärmen

2020-06-26


En vår av förvirring och frustration. Sorg över förlorade musikupplevelser och osäkerhet kring ekonomin för kulturarbetare i hela Sverige. Vi går nu snart in i juli månad med mångar tankar och reflektioner kring vad den här våren har inneburit för sveriges jazz- och improvisationsscen. Hur den har påverkat musiker ekonomiskt, men kanske framförallt mentalt.
Även för oss i IMPRA har pandemin tydligt märkts av, och vår verksamhet har påverkats på flera plan. Vi är framförallt ledsna över de begränsade möjligheter vi har haft att träffa er, kära medlemmar och musikälskare. Vi har, till vår stora sorg, fått avstyra medlemsträffar, konserter, workshops och föreläsningar. Samtidigt har detta öppnat för kreativa lösningar på hur vi kan fortsätta nå ut med vår verksamhet och våra kommande projekt.

Med denna vår i bagaget tar vi snart en kort sommarledighet, men först har vi planerat in en digital arbetsdag med styrelsen. Vi kommer att planera inför kommande verksamhetsår, och snart snart snart presentera våra kommande projekt för er. Det ser vi så väldigt mycket fram emot!
För lata sommardagar föreslår vi att ni skippar den där halvbra däckaren, och istället läser Anna Inglers Rapport om Jämlikt Skapande, gjord på uppdrag av SKAP.
https://www.skap.se/rapporter/jamlikt-skapande/

Vi vill även tipsa om Instagram-kontot Jazzgirlstx, och deras inlägg 5 Ways Non-Black Jazz Musicians Can Support the BLM-movement.
https://www.instagram.com/p/CBbxQx3lL2D/

Har du något lästips som du tycker att IMPRAs medlemmar borde ta del av - skicka ett mail till forum@impra.se och tipsa oss!

Glad sommar,
önskar Impras styrelse︎

Årsmöte 2020 - Hej alla nya! 

2020-04-21


Så var årsmötet 2020 avklarat, och med det välkomnar vi fyra nya glada styrelsemedlemmar in i gemenskapen! Emma Larsson, Matilda Senewiratne, Martina Hed och Sara Aldén, vi är så glada att ha med er på impra-tåget︎

Under mötet fick vi också tacka av avgående styrelseledamot Johan Björklund, som varit aktiv i föreningen i tre år. Han har varit en riktig klippa att luta sig mot, med all sin insikt i styrelsearbete och i jazzsverige. Tack för allt Johan, och stort lycka till med dina framtida åtaganden!

På grund av den rådande situationen kunde vi tyvärr inte ses på plats som vi brukar under våra årsmöten, vilket ju såklart kändes väldigt tråkigt. Men, detta medförde istället att fler än vanligt kunde delta via video-länk, vilket vi i styrelsen var så glada över! Hela 18 personer var närvarande, så kul! Ett extra tack till Lisa Löfgren, som var ordförande under mötet︎

Vårt första möte med den nya styrelsen har vi nu på tisdag, det ser vi fram emot!

Varma kramar till er, kära Impra-medlemmar