Lupino Live konsert 9/12!  

2021-11-08


9 DECEMBER 2021
CURE-A-PHOBIA + LINA NYBERG TENTETT

Pygméteatern, Stockholm

Lupino Live arrangerar nu sin sista konsertkväll för året i person! Välkomna in från vintermörkret...
Alldeles vid Odenplan, en trappa ner finns en fantastisk liten teater. Det är Pygméteaterns hemmascen i Stockholm. Där får vi höra fantastiska Cure-a-phobia och Lina Nyberg tentett.

TID: Dörrar 18:30 konsertstart 19:00
PLATS: Pygméteatern närmaste tunnelbanestation Odenplan. Lokalen/evenemanget är en trappa ner. För ytterligare frågor om tillgänglighet maila lupinolive@impra.se
FACEBOOKEVENEMANG
ENTRÈ: Ordinarie 100 kr, student/impramedlem 50 kr. Swish eller kontant (gärna jämna pengar). Förboka biljett via vår mail: lupinolive@impra.se


Cure-a-Phobia 19:00


Cure-a-Phobia (SE/NO) firar 10 år som band och presenterar sin tredje skiva Regeneration, inspelad i anrika Tambourine Studios i Malmö. Skivan består av 11 låtar med hela 12 olika gäster, bland annat Johnny Essing (bob hund), Sousou Cissoko, Thom Hell (NO) och Vindla String Quartet. Skivan släpptes i januari 2019 och innan dess 3 singlar hösten 2018. Regeneration berör teman som förtryck, motgångar och frigörelse. Att växa upp, släppa kontrollen, att gå sönder, återskapa sig själv och komma ut starkare på andra sidan. Bandet vill stå upp för systerskapet och uppmana till förändring. Musiken kan beskrivas som progressiv organisk pop med inslag av improvisation. Lekfullt men vemodigt. Kraftfullt men fjäderlätt. Musik med lika mycket ljus som mörker. Cure-a-Phobia går sin egen väg och skapar en värld där allt är möjligt. ”Fullt av låtar som bänder och bågnar och växer ut i organiska arrangemang. Och i stora delar är plattan en uppgörelse med världsordningen, inte minst med förvridna könsroller.” — Esmeralda Moberg, Klingan i Sveriges Radio P2.

Jenny Nilsson - Sång & klockspel
Fanny Gunnarsson - Piano, wurlitzer & sång
Elina Nygren - Viola & såg
Anne Marte Eggen - Elbas


︎


Fotograf: Miki Anagrius

Lina Nyberg Tentett 20:00


Våren 2020 släppte Lina Nyberg sitt tjugonde album ”The Clouds” med nykomponerad musik för tio musiker. Detta album har uppmärksammats stort, även internationellt. ”Det är komposition, arrangemang, instrumentering, kors och tvärs mellan jazzen där hon i grund och botten hör hemma, och nära nog klassiska orkesterverk… Allt sitter ändå ihop – à la Nyberg” skrev Dagens Nyheters recensent. Om tentetten skrev Västerbottenkuriren i september i år: ”en 60-talsdoftande hybrid som sträcker sig ur jazzen… Det är stilsäkert, lätt, fritt improvisatoriskt och explosivt – ständigt med en grundmurad känsla för den dynamiska helheten. I kombination med Nybergs rytmiskt förfinade sång uppstår en känsla av total kontroll utan de begränsningar som vanligtvis följer densamma.”

Linnea Jonsson - Trumpet
Karin Hammar - Trombon
Lina Lövstrand - Altsax & flöjt
Fredrik Ljungkvist - Klarinett & tenorsax
Alberto Pinton - Basklarinett
Cecilia Persson - Piano
David Stackenäs - Gitarr
Josef Kallerdahl - Bas
Peter Danemo - Trummor
Lina Nyberg - Sång, dirigering & komposition


︎


Fotograf: Jonas Persson


Med stöd av Stockholms Läns Landsting och Kulturrådet.