Emeli Ek

Trummis, slagverkare & kompositör
Emeli Ek är trummis, slagverkare och kompositör verksam i Malmö. Utbildad på Fridhems och Skurups folkhögskolor, vidare examinerad Rytmikpedagog med trumsetprofil vid Musikhögskolan i Malmö (2014). Har frilansat sedan examen inom frijazz/fri impro i olika konstellationer och även som soloimprovisatör. Spelar även en hel del country/americana.

För Emeli är musik lika delar kropp och sinne. Att skapa egen musik och få uttrycka den live tycker hon är det mest intressanta med musik. Detta tar sig uttryck i friformsrörelsejazzduon Medis verksamhet, där det varvas mellan att spela konserter (för en vuxen publik) och barnföreställningar. När Emeli spelar solo-improvisation är rörelsen och kroppen en del av uttrycket och musiken, där den visuella dimensionen spelar lika stor roll som den musikaliska. I frijazzkvintetten Ormbunken får Emelis musikaliska idéer fria tyglar med influenser från psychedelia, rock och fri impro.

Diskografi i urval: Medi - V.17 (2012), Medi Möte Fredrik Ljungkvist/Mattias Hjorth och Oskar Schönning (2016), Oval Tid (2020). Ormbunken - Ormbunken har funnits sen dinosauriernas tid (2020).“Emeli Eks trumspel var i ständig rörelse, plockigt, skramligt och uppfinningsrikt…” Alexander Agrell, Sydsvenskan. Emeli är verksam i Malmö.