IMPRALISTANEtt av IMPRAs huvudsakliga arbeten är att kartlägga och synliggöra verksamma kvinnor, transpersoner och ickebinära på den svenska jazzscenen. Detta gör vi bland annat genom det projekt som har funnits med sedan organisationens start 2006, nämligen IMPRAlistan.

Listans syfte är att koppla samman musiker, arrangörer och kompositörer, för att på så vis bredda den svenska jazzscenen. Kanske är det här du hittar din nästa bokning till din konsertserie, eller får kontakt med en ny medmusiker till ditt framtida projekt.

Listan uppdateras kontinuerligt och skickas sedan ut till Svensk Jazz-anslutna jazzklubbar och arrangörer, för att vi på ett konkret sätt ska kunna påverka bokningsarbetet runt om i landet.
Listan riktar sig till långsiktigt yrkesverksamma musiker och kompositörer, på hel- eller deltid, som uppfyller Arbetsförmedlingens Kultur Medias krav på professionalitet. Du bör även kunna påvisa tydliga konstnärliga mål och ambitioner.

För att stå med på listan
behöver du först och främst bli medlem i IMPRA. Du skickar sedan in en ansökan (här) med ifyllda uppgifter om dig och din verksamhet. IMPRAs styrelse gör sedan en bedömning utifrån ovan nämnda kriterier.Som publicerad på IMPRAlistan får du:


  • Marknadsföring genom vår hemsida och sociala medier samt via utskick till arrangörer vid varje ny säsong.


  • Ett rikstäckande nätverk av musiker och kompositörer, genom listans övriga medlemmar.

  • Publicitet vid konstnärliga och musikpolitiska event där IMPRA marknadsför sin verksamhet. Tex mässor, organisationsträffar och paneldebatter.IMPRAlistan


Anna Lundqvist

Sångerska & kompositör
Anna Lundqvist är sångerska och kompositör inom jazzgenren och har varit verksam sedan år 2000. Hon är verksamhetsledare för Vänersborg Jazz Academy, frilansar i olika projekt och föreläser om sång, improvisation och komposition både i Sverige och Portugal.

Anna föddes 1977 i Stockholm men är uppväxt i Mellerud i Dalsland med två föräldrar som jobbade som musiker, arrangörer och dirigent. Hon är utbildad på Estetisk Musik på SundstaÄlvkullegymnasiet i Karlstad och Jazzmusikerlinjen på Skurups Folkhögskola.

Hon har sex kritikerrosade skivor i bagaget, varav fem tillsammans med Anna Lundqvist Quintet: Borderline fiesta (2009), City (2010), Before you I was almost fine (2012), Ten (2015) och MEWE (2017). MEWE (Prophone/NAXOS) blev nominerad till Manifestgalan, kategori Årets jazz 2018.

Hon har också gett ut två notböcker med eget material The Anna Lundqvist Songbook (2015) och Like a moth to a flame (2019) som är musik för violin och marimba.

Förutom ALQ leder hon två andra band, ett i Lissabon där hon jobbar och vistas så mycket hon kan – Anna Lundqvist Lisboa Cinco och en duo tillsammans med pianisten Jonas André, som släppte det rosade debutalbumet Reunion pandemivåren 2020. Verksam i Vänserborg. Pressfoto: Magnus Bergström

Aktuella Projekt:

Anna Lundqvist & Jonas André

Anna Lundqvist Lisboa Cinco

Anna Lundqvist Quintet

Hemsida:

www.annalundqvistmusic.com

Kontakta Anna Lundqvist:

annalundqvist.bookings@gmail.com


︎︎︎︎︎
Tillbaka till IMPRAlistan

Carolina Wallin Pérez

Artist, musiker (keys och sång), låtskrivare & producent
Multisysslare med flera olika roller i musikens värld! Artist under eget namn med tre album i bagaget. Livemusiker med olika artister så som Petter, Smith & Thell, Petra Marklund, Weeping Willows mfl. Verksam i Stockholm.

Hemsida:

www.carolinawallinperez.com

Kontakta Carolina Wallin Pérez:

carolinawallinperez@gmail.com


︎︎︎︎︎


Julia Schabbauer

Trummis
Julia Schabbauer är utbildad jazz- och improvisationsmusiker på Bollnäs och Fridhems folkhögskolor. Sedan 2015 frilansar hon som trummis och har turnerat flitigt i Europa, Indien och USA med bland annat grupperna Thomas Backman the band, Olimpias Orkan, Cats and Dinosaurs och artisten Sean Banan. Julia har tidigare medverkat i musikalerna Folkbokförarna på Folkteatern i Göteborg (2016), De ensligas allé på Göteborgs stadsteater (2018), Rocky Horror Show (2019) och Lizzie (2020) på Östgötateatern samt Cabaret (2020) på GöteborgsOperan. Verksam i Göteborg. 

Lina Nyberg

Sångerska &  kompositör
Lina Nyberg är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Hon är utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har under 25 års tid verkat som jazzsångerska och kompositör i Sverige men också turnerat mycket utomlands. Lina Nyberg har gjort 20 skivor som solist/producent/arrangör, allt från debuten med duoskivan Close (1994) med Esbjörn Svensson till senaste albumet The Clouds med hennes egen tentett.

Lina Nyberg har fått ett antal utmärkelser: Grammis för årets jazz 1995, Jazzkannan 2002, Sveriges Radio Jazzkatten 2011 (Årets jazzmusiker), Lars Gullin-stipendiet 2014 och Bert Levins stipendium 2014. Hon nominerades till Grammis 2017 och erhöll Gyllene skivan samma år. 2016 blev hon tilldelad Kungliga musikaliska akademins stora Jazzpris och är sedan 2020 också ledamot där. Verksam i Stockholm. Foto: Miki Anagrius.