IMPRALISTAN- för dig som professionell och yrkesverksam musiker!

Ett av IMPRAs huvudsakliga arbeten är att kartlägga och synliggöra verksamma kvinnor, transpersoner och ickebinära på den svenska jazzscenen. Detta gör vi bland annat genom IMPRAlistan som har funnits med sedan organisationens start 2006.


Listans syfte är att koppla samman musiker, arrangörer och kompositörer för att på så vis bredda och visa på mångfalden på den svenska jazz- och improvisationsscenen. Kanske är det här du hittar din nästa bokning till din konsertserie, eller får kontakt med en ny medmusiker till ditt framtida projekt.

Listan uppdateras kontinuerligt och skickas sedan ut till Svensk Jazz-anslutna jazzklubbar och arrangörer, för att vi på ett konkret sätt ska kunna påverka bokningsarbetet runt om i landet.


Listan riktar sig till och välkomnar professionella och långsiktigt yrkesverksamma musiker och kompositörer, på hel- eller deltid, som även kan påvisa tydliga konstnärliga mål och ambitioner.För att stå med på listan
behöver du först och främst bli medlem i IMPRA.
Det blir du (här).
Du skickar sedan in en ansökan till att stå med på IMPRAlistan (här) med ifyllda uppgifter om dig och din verksamhet. IMPRAs styrelse gör sedan en individuell bedömning utifrån ovan nämnda kriterier.


När du står med på listan har du ett ansvar för att meddela IMPRAs styrelse om dina förutsättningar för att vara yrkesverksam förändras. IMPRAlistan är ”kvalitetsstämplad” av IMPRAS styrelse och det är därför viktigt att den alltid är aktuell och uppdaterad.
Som publicerad på IMPRAlistan får du:  • Marknadsföring genom vår hemsida och sociala medier samt via utskick till arrangörer vid varje ny säsong.
  • Gratis inträde på våra jazzklubbar; Klubb Kom In i Göteborg och Lupino Live i Stockholm.
  • Ett rikstäckande nätverk av musiker och kompositörer, genom listans övriga medlemmar.
  • Publicitet vid konstnärliga och musikpolitiska event där IMPRA marknadsför sin verksamhet. Tex mässor, organisationsträffar och paneldebatter.Har du frågor angående IMPRAlistan kontakta jessica.oldin@impra.se

︎ #impralistan
IMPRAlistan i INSTRUMENTGRUPPER