IMPRALISTANEtt av IMPRAs huvudsakliga arbeten är att kartlägga och synliggöra verksamma kvinnor, transpersoner och ickebinära på den svenska jazzscenen. Detta gör vi bland annat genom det projekt som har funnits med sedan organisationens start 2006, nämligen IMPRAlistan.

Listans syfte är att koppla samman musiker, arrangörer och kompositörer, för att på så vis bredda den svenska jazzscenen. Kanske är det här du hittar din nästa bokning till din konsertserie, eller får kontakt med en ny medmusiker till ditt framtida projekt.

Listan uppdateras kontinuerligt och skickas sedan ut till Svensk Jazz-anslutna jazzklubbar och arrangörer, för att vi på ett konkret sätt ska kunna påverka bokningsarbetet runt om i landet.
Listan riktar sig till långsiktigt yrkesverksamma musiker och kompositörer, på hel- eller deltid, som uppfyller Arbetsförmedlingens Kultur Medias krav på professionalitet. Du bör även kunna påvisa tydliga konstnärliga mål och ambitioner.

För att stå med på listan
behöver du först och främst bli medlem i IMPRA. Du skickar sedan in en ansökan (här) med ifyllda uppgifter om dig och din verksamhet. IMPRAs styrelse gör sedan en bedömning utifrån ovan nämnda kriterier.Som publicerad på IMPRAlistan får du:


  • Marknadsföring genom vår hemsida och sociala medier samt via utskick till arrangörer vid varje ny säsong.


  • Ett rikstäckande nätverk av musiker och kompositörer, genom listans övriga medlemmar.

  • Publicitet vid konstnärliga och musikpolitiska event där IMPRA marknadsför sin verksamhet. Tex mässor, organisationsträffar och paneldebatter.Har du frågor angående IMPRAlistan kontakta jessica.oldin@impra.se

︎ #impralistan
IMPRAlistan i INSTRUMENTGRUPPER