IMPRApoddenSveriges enda podast om jazz och jämställdhet och jämlikhet! IMPRApodden är en underhållande och informativ podcast om jazz- och improvisationsmusik utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Politiska samtal varvas med diskussion om konst och skapande. Här kan du lyssna på alla avsnitt ur IMPRApodden. 

Avsnitt 8: Hur skapar vi ett mer jämlikt och jämställt musikliv?


I det åttonde avsnittet av IMPRApodden får vi möta Make Equals grundare Ida Östensson och Maria Rylander, musiker, koordinator för Knutpunkt i Västra Götaland. I ett samtal med IMPRAs vice ordförande Sara Aldén kretsar tankarna kring hur vi tillsammans kan skapa ett mer jämlikt och jämställt musikliv utifrån där vi är idag. Med avstamp i Maria Rylanders erfarenheter som bland annat koordinator och musiker leds samtalet in i diskussioner om hur rollen som bokare i relation till jämlikhetsarbete kan gå hand i hand och se ut i praktiken utifrån Ida Östenssons expertis.

Avsnittet är det första av två delar i ämnet om hur vi skapar ett jämlikt och jämställt musikliv. I avsnitt nio fortsätter gästerna och Sara Aldén att driva samtalet och tankarna vidare - mot ett mer jämlikt och jämställt musikliv.

︎
Avsnitt 7: IMPRApodden möter IMPRA Jazz Festival & Women in Jazz 


I det sjunde avsnittet av IMPRApodden möter vi arrangörerna för IMPRA Jazz Festival Sofia Lärkfors och Stina Ney samt deras samarbetspartner i Storbritannien Women in Jazz, Louise Paley. Vi får reda på vilka artister som är bokade till festivalen, om hinder och motgångar men också vilka fördelar som funnits i planerandet av en festival mitt under en pandemi. Programledare är Emma Larsson, ledamot och Social Media Manager i IMPRA.

︎
Avsnitt 6: Vinnarna av IMPRA Guld 2020


I det sjätte avsnittet av IMPRApodden möter vi vinnarna av IMPRA Guld 2020: Erika Hammarberg och Lina Lövstrand, som är grundarna för storbandet Elaria Orchestra. Tillsammans med IMPRAs ordförande Amanda Ginsburg pratar de om kärleken till att spela i storband, sitt engagemang för barns musicerande och relationen till sitt egna musikerskap. 

︎
Avsnitt 5: Scenen då och nu - förändringen som skett


I detta avsnitt delar gästerna Almaz Yebio och Lisa Ullén med sig om sina upplevelser av hur scenen sett ut och förändrats under deras aktiva musikliv fram tills idag samt vad de önskar att se hända just nu och i framtiden. Ett starkt avsnitt om värdet av representation och vikten av att alltid arbeta för ett jämställt och jämlikt musikliv! Programledare är Sara Aldén, vice ordförande och ansvarig för IMPRA väst.

︎
Avsnitt 4: Konstnärlighet, improvisation och människan

 
I det fjärde avsnittet av IMPRApodden kommer samtalen kretsa kring konstnärlighet, skapande, improvisation och människan. Gästerna är Malin Wättring och Lindha Kallerdahl delger hur de lever tillsammans med och genom improvisation, hur de ser på skapande och hur deras musikaliska processer ser ut. Programledare är Sara Aldén, vice ordförande och ansvarig för IMPRA väst. 

︎
Avsnitt 3: Musikens villkor - Covid Edition


I det tredje avsnittet gästas IMPRApodden av Karin Inde från Musikcentrum väst och Louise Nordgren från Svensk Jazz. Det blir ett samtal med utgångspunkt i strukturer och villkor. Hur såg det ut innan corona bröt ut och vilka musikpolitiska konsekvenser har kommit ur denna pandemi? Det och mycket mer i avsnitt 3! Programledare är IMPRAs förra ordförande Agnes Persson, ansvarig för region öst. 

︎
Avsnitt 2: Tolka tradition


Ett samtal på distans mellan Terese Lien Evenstad, Amanda Ginsburg och Julia Eriksson om jazztraditionens inverkan på konstnärligt skapande och hur vi förhåller oss till dess rötter idag. 

︎
Avsnitt 1: Jazzens nya IMPRAstruktur


Ett samtal mellan IMPRAs grundare Lina Nyberg och Gunilla Törnfeldt och IMPRAs förra ordförande Agnes Persson, ansvarig för region öst. 

︎