IMPRA GULD


År 2012 instiftade IMPRA ett hederspris, som varje år sedan dess har delats ut till en arrangör, person, förening eller institution som i sin verksamhet återspeglar IMPRAs vision om ett jämställt jazzsverige.


Med hjälp av detta pris vill vi se en ökad medvetenhet hos alla som är verksamma inom den svenska jazzscenen. Vi vill även uppmuntra, synliggöra och stödja de aktörer som väljer att arbeta utifrån liknande principer som vi i IMPRA tar avstamp i.

Vinnaren av IMPRA Guld får motta ett diplom och vår vandringsstatyett, formgiven av konstnären Hanna Hedman.Hur nominerar jag?Vem som helst kan nominera till Impra Guld!
Vinnaren utses sedan av en utomstående jury, baserat på de nomineringar som har kommit in till Impra under nomineringstiden. 

För att nominera behöver vi dessa uppgifter:

  • Namn på den/de nominerade och deras kontaktuppgifter.
  • Länk till aktuell hemsida.
  • Motivering innehållande en beskrivning av hur det aktuella jämställdhetsarbetet har sett ut under det senaste verksamhetsåret (max 1500 tecken).
  • Vill du nominera en klubb? Då är det viktigt att du bifogar programmet för 2019 (vår och höst).

Maila din nominering till oss på guld@impra.se!

Nomineringstiden för Impra Guld 2020 är nu över, och vinnaren kommer presenteras under Jazzfesten i Västerås 8-10 maj.Tidigare vinnare:


2020: Elaria Orchestra

2018 (delades ut 2019): Tidskriften Orkesterjournalen

2017: Jazz i Halmstad

2016: Uppsala Jazz Club

2015: Bollnäs Jazz Club

2014: Umeå Jazzfestival

2013: Jazz i Malmö

2012: Vänersborgs musikförening
Mark