Ingrid Malmén

Vokalist & kompositör 
Ingrid Malmén är en ung, Stockholmsbaserad vokalist och kompositör som verkar brett i olika konstellationer och genrer. Hon frilansar i flera olika projekt och undervisar.

Ingrid Malmén föddes år 1994 i Nacka utanför Stockholm. Uppväxt i ett musikaliskt hem började Ingrid ta sånglektioner redan vid 8 års ålder. Hon är utbildad vid Rytmus Musikergymnasium, Birka och Lunnevads folkhögskola, Kungl. Musikhögskolan samt Trondheims konservatorium och har en kandidat i jazzsång. 

Hennes råa energi och gripande, svenska texter har blivit hennes signum. Hon har spelat runtom i Skandinavien på jazzscener samt på Oslo- och Stockholm Jazzfestival.


Debutalbumet Efterskalv kom 2018, samma år som hon tog examen från Kungl. Musikhögskolan och Trondheims jazzlinje. Hennes andra skiva "Hjärtslag" släpptes i oktober 2020. Improvisation är den röda tråden som återfinns i all musik som Ingrid spelar, och Ingrid är även aktiv som fri-impromusiker. Hon är medarrangör för konsertserien Oasen på Timmermansgården, en mötesplats för fri musik, och har spelat solo och i konstellationer tillsammans med FRIM youth ensemble & Magda Mayas, Lisa Grotherus, m.fl.

Utöver att spela i eget namn har Ingrid stor erfarenhet av att stå på scen i flera olika sammanhang som körsångare och på festliga tillställningar såsom bröllop. Ingrid är även lärare och undervisar i jazzsång och songwriting på Birka folkhögskola i Östersund, i sång- och piano på Musikania (Kulturskola i Nacka) samt ger privatlektioner i sång, piano och låtskriveri.

Aktuella Projekt:

Ingrid Malmén

Stockholm Swingkollektiv

IngridxIngrid

Hemsida:

www.ingridmalmen.com

Kontakta Ingrid Malmén:

ingridmalmenmusic@gmail.com


︎︎︎︎