Lovisa Jennervall

Sångerska, kompositör & arrangör
Lovisa Jennervall är en Stockholmsbaserad sångerska, kompositör och arrangör. Hon har en kandidatexamen i jazz från Kungliga Musikhögskolan och har innan dess även studerat på Liljeholmens samt Lunnevads folkhögskola.

Lovisa driver/är med i projekten Lovisa Jennervall, Lovisa Jennervall Wind Ensemble, Ellas Kapell, Stockholm Swingkollektiv och Sture Kvintett. Hon har sammanlagt släppt fyra skivor och är i färd med att spela in två till. Med Ellas Kapell vann hon 2020 Gyllene Skivans läsaromröstning och fick många fina recensioner.

"Lovisa Jennervall är likväl grejen med det här bandet.[…] Det är som att den klassiskt jazziga fraseringen och
tajmingen kommer helt naturligt.” - Dan Backman, SvD

”Att spekulera i vem som står på tur att bli vår nästa jazzstjärna är en vansklig sysselsättning. Musikbranschen är ju, som vi alla vet, ett tämligen oförutsägbart fenomen. Detta sagt är jag beredd att sätta en slant på att sångerskan och kompositören Lovisa Jennervall snart kommer synas på de stora scenerna.” – Johan Jacobsson Franzén, Orkesterjournalen

I mars 2021 fick Lovisa äran att skriva ett arrangemang för Blue House Jazz Orchestra, under ledning av Magnus Lindgren och Peter Asplund.

Aktuella Projekt:

Lovisa Jennervall

Ellas Kapell

Lovisa Jennervall Wind Ensemble

Hemsida:

www.lovisajennervall.com

Kontakta Lovisa Jennervall:

lovisajennervall@gmail.com


︎︎︎︎