2022
PRESSMEDDELANDEIMPRA Jazz Festival 2022 - Stockholms jämställda jazzfestival!


Föreningen IMPRA fortsätter att utveckla sin verksamhet under 2022 med andra upplagan av IMPRA Jazz Festival. Festival kommer äga rum 27 Augusti på Fasching i Stockholm.


IMPRA har sedan 2006 stöttat och lyft fram musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära som är verksamma inom jazz- och improvisationsmusik. Detta år utvecklar IMPRA sin succé från förra årets festival med multidisciplinära konstformer.


“En festival som denna behövs för att kunna visa båda unga aspirerande musiker och människor i branschen att det finns otroligt många professionella kvinnliga, transpersoner och icke-binära musiker. Det manliga geniet används fortfarande som måttstock och när vi gjort statistik i föreningen ser vi en snedfördelning på de jazzfestivaler som finns i Sverige.” - Sofia Lärkfors, Projektledare för IMPRA Jazz Festival.

IMPRA kommer att samarbeta med sin systerorganisation Women In Jazz i Storbritannien. Detta är ett pågående samarbete mellan de båda organisationerna. I Storbritannien identifierar sig endast 5 % av jazzmusiker som kvinnor, något som Women in Jazz arbetar för att förändra genom utbildningar, broadcasts och workshops. Inom ramen för detta samarbete kommer en av grundarna av Women In Jazz delta på panelsamtalet.

“Syftet med IMPRA Jazz festival är att visa på den bredd och mångfald som finns inom jazzscenen. Det känns därför kul att vi i år har utvecklat festivalen till att innehålla multidisciplinära konstformer för att visa på en mer konstnärlig bredd. Nytt för i år är även att vi har bjudit in DJ Smiling Lis som avslutar lördagskvällen. Vi ser jättemycket fram emot årets upplaga av festivalen som kommer bjuda på en fantastisk line-up och intressanta samtal.” - Linnea Sällqvist, koordinator för IMPRA Jazz Festival

Line-upen för festivalen kommer att bestå av såväl nationella och internationella akter som Silent Fires (IT/NO) och DJ Smiling Lis (SWE/UK). Den fullständiga line-upen släpps i juli. Håll utkik på IMPRAs sociala medie kanaler och hemsida www.impra.se för mer information och boka in 27:e augusti för en av sensommarens höjdpunkter!


Bakgrund

IMPRA grundades 2006 på initiativ av Lina Nyberg och Gunilla Törnfeldt. IMPRA är en ideell, rikstäckande förening vars huvudsakliga syfte är att stödja och främja musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära och som är verksamma inom jazz- och improvisationsmusik. IMPRAs vision är ett inkluderande och tryggt musikliv, fritt från diskriminering och utanförskap. IMPRA Jazz Festival lanserades 2021 och är ett fortsatt initiativ av IMPRA för att främja musiker inom jazz- och improvisationsmusik.

Festivalen genomförs med stöd av Kulturrådet, Jämställdhetsmyndigheten.


KONTAKT


Info:
jazzfestival@impra.se

Projektledare
Sofia Lärkfors
+46 76 849 57 17
sofia.larkfors@impra.se

Koordinator
Linnea Sällqvist
linnea.sallqvist@gmail.com

Press
Emma Larsson
emma.larsson@impra.sePressmeddelande (download)


 


BACK TO FESTIVAL INFORMATION