Årsmöte 7/3

2021-02-23


NU ÄR DET DAGS FÖR IMPRAS ÅRSMÖTE 2021! 


Datum: 7 mars
Tid: 10:30-12:00
Var: Digitalt


Du skickar din anmälan till forum@impra.se och i svarsmailet får du information om mötet och en möteslänk. 

Under årsmötet kommer vi välja vilka som ska sitta i IMPRAs styrelse. Du som medlem uppmanas delta på årsmötet för att få en inblick i vad IMPRA arbetar med och vilka aktiva projekt som finns. Dessutom har alla medlemmar rösträtt. 

Tycker du att det låter spännande att få vara med och bestämma hur och vad IMPRA ska jobba med? Bli medlem! Det blir du här
      IMPRApodden avsnitt 4!

2021-02-16FJÄRDE AVSNITTET AV IMPRAPODDEN FINNS NU ATT LYSSNA PÅ DÄR DU HITTAR PODDAR! 


Det här avsnittet handlar om konstnärlighet, människan och improvisation. Gäster i det här avsnittet är inga mindre än Malin Wättring och Lindha Kallerdahl. 

Här samtalas det om människans relation till konst och skapande, hur Malin och Lindha började med improvisationsmusik och hur de arbetar med prestationsångest samt deras tankar om skapande i musik.  

 
Lindha Kallerdahl är sångerska, musiker
och kompositör. Arbetar också med
intuitiv healing och reikiterapi.             Malin Wättring är musiker,
            saxofonist och KRI
            certifierad kundaliniyogalärare. 

Ansök om en plats i Impras styrelse 2021

2021-02-09


Vill du vara med och arbeta för en mer jämlik och jämställd musikscen inom jazz- och improvisationsmusik i Sverige? 


Skicka in din ansökan till valberedningen inför årsmötet 2021: myomusica@hotmail.com 


Valberedningen jobbar nu för att hitta nya medlemmar till Impras styrelse 2021. Kanske är det just dig vi söker? Vi välkomnar personer i alla åldrar från alla delar av landet. 

Du behöver inte vara musiker själv, utan du kanske bara tycker det är viktigt med aktivism och gillar det vi redan gör, kanske vill du vara med i det arbetet och bidra? 

Tipsa en vän om du vet någon som skulle passa bra i vår styrelse! 

Vi ser fram emot din ansökan! IMPRA GULD 2020
ELARIA ORCHESTRA

2020-12-14


IMPRA GULD 2020

GÅR TILL

ELARIA ORCHESTRA


Motivering:
Elaria Orchestra utmärker sig som en jämställd grupp på den, i övrigt väldigt mansdominerade, svenska storbandscenen. Erika Hammarberg och Lina Lövstrand driver gruppen som en tydlig, medveten satsning för att synliggöra kvinnliga professionella jazzmusiker, samtidigt som de förser jazz-Sverige med ett storband där musiker, oberoende av kön får en plattform för att spela tillsammans, jämställt och på lika villkor. Både vad gäller det fasta bandet och de tillfälliga gästerna har det sedan starten 2018 funnits ett tydligt jämställdhetsfokus.

Elaria Orchestra är inte bara ett tillfälligt projekt utan har stor möjlighet att fortsätta påverka den svenska jazzscenen. Drivkrafter som Elaria Orchestra är ett viktigt element inom den utövande sektorn av musiklivet, något som är väl värt att uppmärksamma. De nyttjar de verktyg de har i egenskap av professionella musiker till att omfärga en traditionellt mansdominerad musikgenre.

Elaria startades av Erika Hammarberg and Lina Lövstrand in 2018.
Dirigent, bandledare: Erika Hammarberg
Saxofon: Johan Christoffersson, Lina Lövstrand, Magnus Dölerud, Samuel Muntlin, Emma Josefsson Trumpet: Jakob Gudmundsson, Elin Andersson, Peter Lindhamre
Trombon: Lisa Bodelius, Ebba Åsman, Mimmi Hammar, Klas Eriksson Rytmsektion: Anna Gréta Sigurðardóttir, Lars Ekman, Calle Rasmusson

Elaria Orchestra är Sveriges kanske just nu mest intressanta storband. Orkestern bildades 2018 av Lina Lövstrand och Erika Hammarberg och bandet äntrar Sveriges jazzscener med energi och spelglädje! Musiken bandet framför är till störst del skriven av Erika Hammarberg, orkesterns kompositör, arrangör samt dirigent. Initiativtagaren, flöjtisten och saxofonisten Lina Lövstrand, syns ofta som solist. Orkestern består av eminenta musiker med lång erfarenhet inom svenskt musikliv samt unga, lovande nykomlingar.
                   
Bandet har tidigare gjort en konsertproduktion tillsammans med Magnus Lindgren, som spelades in av Sveriges Radio P2. Under 2021 ser orkestern fram mot samarbeten med bland annat Rigmor Gustafsson och Claes Yngström. Elaria Orchestra är utvalda att delta i projektet “På Turné” genom regionsmusiken vilket innebär en längre turné i Sverige. Orkestern kommer även att spela på Jazzfesten, samt genomföra en skivinspelning. Nästa större projekt blir ett samarbete mellan musiker och kompositörer i Norge och Island.


Hemsida Elaria Orchestra
︎ @elariaorchestra
︎ @elaria_orchestra
Kontakt: press@elariaorchestra.se
IMPRApodden avsnitt 3!

2020-12-08


TREDJE AVSNITTET AV IMPRAPODDEN UTE NU!


Det tredje avsnittet av IMPRApodden finns nu att lyssna på där du lyssnar på podcasts. I det här avsnittet diskuteras det om det fria musiklivet, framgångar och motgångar, musikers villkor och hur arbetar en proffsigt på en ideell arbetsmarknad, och mycket mycket mer såklart.

Vill du till exempel veta mer om alla organisationer och myndigheter som är bra att känna till för att söka bidrag, tips och trixs inför bidragssökningarna, vad är Ett musikliv för alla, och vad hur påverkas alla inom musikbranschen av den här pandemin? Allt detta får du svar på av de eminenta gästerna Karin Inde och Louise Nordgren.


Karin Inde är i grunden musiker som har hållit på med främjandearbete för alla inom musiklivet. Just nu är hon verksamhetsledare för Musikcentrum Väst men har tidigare varit verksamhetsledare för Svensk Jazz.

Louise Nordgren är också musiker i grunden och arbetar nu som verksamhetsledare för Svensk Jazz men har tidigare arbetat hos Statens Musikverk och Satens Kulturråd.