IMPA föreläser på HSM i Göteborg! 

2022-05-08


Den 3 maj föreläste Sara Aldén - vice ordförande i styrelsen - på Högskolan för scen och musik i Göteborg! 


Hon pratade om vad IMPRA är för någonting och samtalade med deltagare om vad som kan göras för att främja en mer inkluderande jazzscen i Sverige.

Vill du boka en föreläsning till din skola/arbetsplats maila sara.alden@impra.se

Du hittar mer information om de olika föreläsningarna som IMPRA gör kan du klicka här


IMPA Lotteri! 

2022-04-20


IMPRA Lotteri är ett nytt initiativ från IMPRA där vi i samarbete med jazzsverige lottar ut upplevelser för föreningens medlemmar att ta del av.


Först ut är samarbetet med Jazz i Malmö som ger tre par biljetter till konserten med Marilyn Crispell/Michala Østergaard-Nielsen/Thommy Andersson den 26 april kl 19:30 på Victoriateatern i Malmö till IMPRA för att dela ut till IMPRAs medlemmar som anmäler sitt intresse till konserten. Det gör du genom att skicka ett mail till thomas.olsson@impra.se.

Deadline för att vara med i lotteriet är FREDAG 22 APRIL!Länk till Jazz i Malmö:
https://jazzimalmo.com/26-4-crispell-andersson-ostergaardus-se-dk/

Konsertinformation:
Plats: Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
Tid: Tisdag 26 april. Dörrar 19:00, på scen 19:30.
För att köpa biljetter, besök länken ovan.
För att vara en del av IMPRA Lotteri och ha chans att vinna biljetter, maila thomas.olsson@impra.se

Crispell/Andersson/Østergaard är en ny trio bildad av den hyllade danska trummisen och bandledaren Michala Østergaard-Nielsen. Tillsammans med den amerikanska pianisten Marilyn Crispell, som är en av världens bästa inom modern jazz och den framstående svenska basisten Thommy Andersson, skapar de en vibrerande och poetisk atmosfär där strikta och välkomponerade originalkompositioner av Østergaard blandas vilt med befriande improvisationer. Årsmöte 13/4! 

2022-03-25


Den 13 april kl 19:00 är det dags för årsmöte och det är bland annat på detta möte som vi kommer välja vilka som ska sitta i IMPRAs styrelse.


Du som är medlem uppmanas delta på årsmötet för att få en inblick i vad föreningen IMPRA håller på med och vilka aktiva projekt som finns. Dessutom har alla medlemmar rösträtt.

Mötet är digitalt och du anmäler dig genom att skicka ett mail till forum@impra.se för att få en länk till videomötet. Dagordning och årsberättelse skickas tillsammans med länken. Efter mötet kommer årsberättelsen som vanligt laddas upp på IMPRAs hemsida.

Vill du vara med i IMPRAs styrelse? Kontakta valberedningen via agneta@agnetanilsson.se så får du mer information. Du behöver inte vara musiker utan det räcker med ett brinnande engagemang för jämställdhet och jämlikhet inom Sveriges musikliv.


Vi ser fram emot att träffa er och berätta om året som gått och det kommande!

VÄLKOMMEN!

Lupino Live har nya arragörer! 

2022-03-19


Vi vill presentera de två nya arrögrerna till Lupino Live, IMPRAs jazzklubb i Stockholm, Ylva Ratjen och Nataşa Baykal! 


Nataşa studerar sitt sista år på musikhögskolan i Stockholm och kommer till sommaren vara en färdigutbildad sångpedagog och musiklärare. Hon har pluggat på folkhögskolor både inom dans och musik och är även sångerska i bandet Balkan Madness. Nataşa är verkligen supertaggad på att få jobba som arrangör på Lupino Live!

Ylva är vokalist och kompositör och har studerat musik på högskola och folkhögskolor. Hon har tidigare haft projekt under eget namn och är idag aktiv med det elektroakustiska pop/impro-bandet Sonny och Vargen (som spelade på ett live-streamat Lupino Live i fjol!). Ylva har stor erfarenhet av jämställdhets- och föreningsarbete och har det senaste året snöat in på projektledning, vilket hon hoppas ska komma till nytta i uppdraget som arrangör!

Totalt är de nu tre stycken i arrangörsgruppen för Lupino Live, vi har med oss Sofia Lärkfors som också är kassör i IMPRAs styrelse! Vilken trio! 

För mer information om Lupino Live och kommande evenemang, spana in deras sida


Nataşa Baykal

Ylva Ratjen

Sofia LärkforsVill du vara med i IMPRAs styrelse?

2022-03-15


Vill du vara med och arbeta för en mer jämlik musikscen inom jazz- och improvisationsmusik i Sverige? Vill du vara med och göra skillnad?


Du behöver inte vara musiker, du kanske bara brinner för jämställdhet och jämlikhet inom Sveriges musikliv, och gillar aktivism och styrelsearbete? Du är välkommen!

Vill du vara med i IMPRAs styrelse så kontakta valberedningen via agneta@agnetanillson.se så får du mer information.