OPEN CALL Lupino Live x IMPRA Jazz Festival! 

2021-06-02


English below!

Lupino Live arrangerar nu Open call för IMPRA Jazz Festival!


Är du musiker inom jazz och dess subgenre och identifierar dig som kvinna, transperson eller ickebinär, sök då till IMPRAs nystartade JÄMSTÄLLDA Jazz festival.

IMPRA Jazz Festival har premiär 28 augusti i Stockholm. 


Ansökan om att spela kommer vara öppen 2 juni till 16 juni.

I din ansökan vill vi att du inkluderar:
Bandnamn
Musikers namn och instrument
Presstext
Länk till musik, exempelvis Spotify / Soundcloud
Bild, högupplöst gärna i färg
Länk till hemsida / Facebook / Instagram

Ansökan skickas till lupinolive@impra.se och märks med Open call IMPRA Jazz Festival.

Vi ser fram emot att få höra din musik!Lupino Live is now arranging an Open Call for IMPRA Jazz Festival!


If you are a musician in jazz and its subgenre and identify as a woman, transgender or non-binary, then apply to IMPRA's new EQUAL Jazz festival!

IMPRA Jazz Festival will have its premiere on 28th of August in Stockholm.


The application to play will be open June 2nd to June 16th.


In your application, we want you to include:
Band name
Musicians' names and instruments
Press text
Link to music, for example Spotify / Soundcloud
Picture, high resolution preferably in colour
Link to website / Facebook / Instagram

Send the application to lupinolive@impra.se with subject, Open call IMPRA Jazz Festival.

We look forward to listening to you music!


Nytt avsnitt av IMPRApodden ute nu!

2021-05-31


IMPRApodden presenterar vinnarna av IMPRA Guld 2020 Elaria Orchestra!


I det sjätte avsnittet av IMPRApodden presenteras vinnarna av IMPRAs hederspris IMPRA Guld 2020, Elaria Orchestra. Här får vi höra vilka Elaria Orchestra är, vi får lära känna grundarna Lina Lövstrand och Erika Hammarberg och mycket, mycket mer.

Lyssna på hela avsnittet för att lära dig mer om ett av Sveriges jämställda storband och deras väg för att bli just ett jämställt storband. Du hittar avsnittet där du hittar poddar. 

Glöm inte att just nu kan du nominera den organisation, band, musiker som du tycker förtjänar IMPRA Guld 2021. Nomineringen är öppen till 25 juni. Du hittar all info om IMPRA Guld här


Premiär för IMPRA Jazz Festival - IMPRAs första festival!  

2021-05-10


Föreningen IMPRA utvecklar sin verksamhet under 2021 med en ny endagsfestival i Stockholmsområdet. IMPRA Jazz Festival är föreningens första festivalsatsning och kommer att äga rum den 28:e augusti på Värmeverket i Bredäng.


IMPRA har sedan 2006 stöttat och lyft fram musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära som är verksamma inom jazz- och improvisationsmusik. Detta arbete fortsätter när IMPRA lanserar den första versionen av IMPRA Jazz Festival den 28:e augusti på Värmeverket i Bredäng. Det blir den första festival som IMPRA arrangerar som huvudman och inspirationen till initiativet kom på ett styrelsemöte 2019;

‘’Vi var nyfikna på hur könsfördelningen såg ut på Sveriges största jazzfestival, Stockholm Jazz Festival och gjorde en översiktsberäkning. Vi kunde då se att män stod för ca 78 % av akterna, medan kvinnor, transpersoner och ickebinära stod för enbart 22 %. En tydlig snedfördelning i utbudet som visade på hur viktigt IMPRAs arbete är och ur detta kom idén om att starta en jazzfestival som lyfter kvinnor, transpersoner och ickebinära musiker.’’ - Sofia Lärkfors, konstnärlig koordinator för IMPRA Jazz Festival.

I arbetet med festivalen har IMPRA sökt liktänkande samarbetspartners och en av dessa är systerorganisationen Women in Jazz i Storbritannien. I Storbritannien identifierar sig endast 5 % av jazzmusiker sig som kvinnor, något som Women in Jazz arbetar för att förändra genom utbildningar, broadcasts och workshops. Inom ramen för detta samarbete kan IMPRA därför bjuda in trummisen Jas Kayser för första gången till Sverige!

‘’Syftet med IMPRA Jazz Festival har redan från början varit att skapa en helhetsupplevelse och visa på den bredd som jazz representerar. Samarbetet med Women in Jazz har därför varit otroligt viktigt i utvecklandet av festivalens konstnärliga vision då mycket inspiration kommer från Londons mångfaldiga jazzscen. Vi är även mycket glada över att kunna komplettera festivalens line-up med ett panelsamtal som arrangeras tillsammans med Women in Jazz. Det kommer att bli ett superspännande samtal mellan Jas Kayser och Maria Faust kommer att bli en av festivalens absoluta höjdpunkter!’’ - Stina Ney, projektledare för IMPRA Jazz Festival.

Line-upen för festivalen kommer att består av såväl välkända namn som nykomlingar som Maria Faust Jazz Catastrophe, Iris Bergcrantz med flera. Evenemanget är gratis för alla men förregistrering krävs och kommer att öppna i augusti. Håll utkik på IMPRAs sociala medie kanaler och boka in dig på höstens första livemusik upplevelse!
 
Festivalen genomförs med stöd av Stockholms stad, Musikverket, Kulturrådet och Jämställdhetsmyndigheten. 


Besök impra.se/IMPRA-Jazz-Festival för mer information om festivalen. 
IMPRA Guld öppen för nominering!  

2021-05-05


Nu öppnar IMPRA upp för nomineringar till hederspriset IMPRA Guld 2021! Vem som helst kan nominera och du kan nominera både andra och dig själv så länge du, din förening, en kollega eller vän, din närmaste jazzklubb eller skola verkar för just ett jämställt och jämlikt klimat inom jazz- och improvisationsmusik i Sverige.

År 2012 instiftade IMPRA ett hederspris, som varje år sedan dess har delats ut till en arrangör, person, förening eller institution som i sin verksamhet återspeglar IMPRAs vision om ett jämställt jazzsverige. Vinnaren utses av en utomstående jury. Sista dag att nominera är 25 juni och vem som har glädjen att motta priset år 2021 meddelas i höst!

Du finner mer info här. 

Maila din nominering med motivering till IMPRA på: guld@impra.se


International Jazz Day! 

2021-04-24


Tid: Fredag den 30 april kl 14:30-17:45
Sändningen hittas på: Knutpunkts Vimeokanal https://vimeo.com/537235347 och Svensk Jazz Facebook Facebookevenemang
Biljettpris: Publiken swishar sin festivalbiljett till nummer 1236434989, förslagsvis 150 kr

International Jazz Day infaller varje år på Valborgsmässoafton och firas världen över. Syftet är att lyfta fram jazzen och dess viktiga roll när det kommer till att förena människor i världen.2020 var det premiär för ett större samordnat svenskt deltagande – och nu är det dags igen! Vi uppmanar alla att koppla upp till den digitala jazzvärmen på eftermiddagen på Valborg. Tillsammans med Knutpunkt, en av initiativtagarna till förra årets upplaga, samordnar Riksförbundet Svensk Jazz den nationella satsningen.

Programmet
(Starttiderna för respektive konsert är preliminära)

14.30 Valand i Göteborg: Välkomna till Livestudion
14.40 Umeå Jazzstudio: New Orbits
15.10 Musik i Lerum: Anna Lundqvist & Fabian Kallerdahl
15.40 Öbacka Jazz & blues i Härnösand: Jonas Öberg trio med Henrik Gad
16.05 Från studion: Musikersamtal med Anna Lundqvist
16.15 Jazz i Malmö: Autonomous
16.45 Lupino Live Stockholm: Sonny och Vargen
17.15 Bollnäs Jazz Club: Malin Wättring 4
17.40 Valand i Göteborg: Avslutande ord från livestudion

Det svenska firandet av International Jazz Day är ett samarbete mellan Svensk Jazz, Knutpunkt, Öbacka Jazz & Blues, Scenkonst Västernorrland, Jazz i Malmö, Musik i Syd, Bollnäs Jazz Club, Kultur Gävleborg, Musik i Lerum, Vänersborgs musikförening, Jazzföreningen Nefertiti, Umeå Jazzstudio, Umeå Folkets Hus, Lupino Live och IMPRA.