Klubb Kom In söker nya bokare! 

2022-09-28


Är du sugen på att arrangera spelningar? Klubb Kom In söker nu nya bokare/arrangörer.


Klubb Kom In är en klubb som ligger under föreningen IMPRA. Fokus är jazz och improvisationsmusik. Målet är att medverka till en mångfasetterad och jämställd musikscen.

Är du intresserad eller har frågor mejla: klubbkomin@gmail.com
IMPRA Jazz Festival presenterar årests panelsamtal! 

2022-08-05


Panelsamtalet är ett samarbete med Women in Jazz och det kommer bli ett mycket spännande samtal med Louise Paley från Women in Jazz, Amanda Ginsburg från IMPRA, och Lisa Löfgren från Svensk Jazz. Moderator är ingen mindre än Almaz Yebio.


Årets panelsamtal kommer att handla om vikten av jämställdhet i musikbranschen och de kommer beröra frågor som hur de olika organisationerna införlivar jämställdhet, vilken förändring som de vill se och hur vi tillsammans når den verkligheten.

Detta kommer bli en av festivalens höjdpunkter och startar kl. 18:45. Det kommer finnas möjlighet att se panelsamtalet digitalt via Facebook eller live på Fasching i Stockholm där festivalen hålls.

Läs mer om IMPRA Jazz Festival här
IMPRApodden avsnitt 9 är här!

2022-07-27


I detta avsnitt fortsätter samtalet med Ida Östensson från Make Equal och Maria Rylander, koordinator på Knutpunkt. Detta görs under ledning av IMPRAs Sara Aldén och fokuset ligger på aspekter av bokning i relation till jämlikhetsarbete och förändring i praktiken.


I avsnittet diskuteras även Kulturrådets bedömningsgrunder som ändrats under våren 2022 och samtalen kretsar kring ämnen om om hur vi kan jobba inkluderande och främja ett mer jämlikt och jämställt musikliv.

Ett otroligt lärorikt, KUL och intressant samtal där aktuella frågor lyfts för musiker aktiva i Sverige idag!

Viktig info:
Detta avsnitt spelades in i mars 2022 så därav är följande info inaktuell:
IMPRA GULD-nomineringen är avslutad och Sara Aldén är inte längre ansvarig för IMPRA Väst, det är numera Jenna Nyman. I avsnittet nämns även en mötestid för Kulturrådet som “i det senaste mötet”, vilket nu inte längre är det senaste mötet.


Du hittar avsnittet där du hittar podcasts, du kan också klicka här

IMPRApodden avsnitt 8 är här!

2022-06-08


I detta åttonde avsnitt av IMPRApodden får vi möta Make Equals grundare Ida Östensson och Maria Rylander, musiker och koordinator för Knutpunkt i Västra Götaland. I ett samtal med IMPRAs vice ordförande Sara Aldén kretsar tankarna kring hur vi tillsammans kan skapa ett mer jämlikt och jämställt musikliv utifrån där vi är idag.


Med avstamp i Maria Rylanders erfarenheter som bland annat koordinator och musiker leds samtalet in i diskussioner om hur rollen som bokare i relation till jämlikhetsarbete kan gå hand i hand och se ut i praktiken utifrån Ida Östenssons expertis.

Avsnittet är det första i två delar i ämnet om hur vi skapar ett mer jämlikt och jämställt musikliv. I avsnitt nio fortsätter gästerna och Sara Aldén driva samtalet och tankarna vidare - mot ett mer jämlikt och jämställt musikliv.

Du hittar avsnittet där du hittar podcasts, du kan också klicka här

Lupino Live konsert 30 maj! 

2022-05-30


Lupino Live välkomnar er till en kväll som inte kan bli annat än magisk, med dessa två superband Superspreder och Anton Dromberg & Anna Berglund!


Datum: 30 maj 2022
Tid: Dörrar 18:30 konsertstart 19:00
Plats: Pygméteatern närmaste tunnelbanestation Odenplan. Alldeles vid Odenplan, en trappa ner finns en fantastisk liten teater. Det är Pygméteaterns hemmascen i Stockholm.
Entré: Ordinarie 100 kr, student/impramedlem 50 kr
Biljetter hittar du här
Facebookevenemang

Du kan läsa mer om varje akt här