Anda avsnittet av IMPRAPODDEN är här! 


2020-10-20


︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ 

Idag släpptes det andra avsnittet av IMPRAPODDEN - Att tolka tradition. 

Här får du höra IMPRAs sekreterare Julia Eriksson ha ett intressant samtal med gästerna Amanda Ginsburg och Terese Lien Evenstad om tankar, svårigheter, utmaningar om ämnet att tolka jazztraditionen. 

Du hittar avsnittet där du hittar alla andra poddar! 


Amanda Ginsburg 

Terese Lien Evenstad

︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎

Releasekonsert - Anna Högberg Attack 


2020-10-14


ANNA HÖGBERG ATTACK 

30 OKTOBER 2020 @ Lupino Live


Anna Högberg - altsaxofon
Niklas Barnö - trumpet
Elin Forkelid - tenorsaxofon
Lisa Ullén - piano
Elsa Bergman - bas
Anna Lund - trummor

Nu korkar vi upp, äntligen får vi fira Lena på riktigt! i slutet av april släpptes Anna Högberg Attacks andra album Lena som direkt hyllades av musikjournalister världen över. I sviterna av coronan fanns det ingen möjlighet att ha en riktig releasekonsert så därför kommer denna nu på Rönnells Antikvariat arrangerat av Lupino Live.
"Anna Högberg is not fucking around (…) This is likely to be one of the best “free jazz” albums of 2020” Phil Freeman, Burning Ambulance maj 2020.

Den råa och suggestiva musiken tar avstamp i kompositioner skrivna av Anna Högberg. Sex starka musiker inom jazz och impro knådar fram ett sound som både smeker och river. Uttrycket och friheten är det viktigaste och i kompositionerna får musikerna stor plats att blomma. Anna Högberg Attack är ett aktivt band på den Europeiska scenen för jazz och experimentell musik och de har spelat på festivaler som A’LARME!, Ljubljana Jazzfestival, Brighton Alternative Jazzfestival m.fl. Bandet är nu aktuella med deras andra album Lena som redan har uppmärksammats och hyllats världen över.

"Frijazz är musik med motstånd. Anna Högberg har dock en förmåga att skapa utmanande kompositioner som flyter fram likt rinnande vatten, eller mer märkligt än så; vatten som trotsar naturlagarna och rinner uppåt.” Tobias Magnusson, HYMN maj 2020.

”... i Anna Högberg Attacks frijazz möts det glödande/nyskapande nuet och den spännande/rika historien. Högbergs och Elin Forkelids saxofoner, Niklas Barnös trumpet, Lisa Ulléns piano, Elsa Bergmans bas och Anna Lunds trummor – alla sjunger de själfullt, explosivt laddat och kreativt om livet, döden och allt däremellan. Så inte undra på att Lena – Anna Högberg Attacks andra fullängdare – är en av årets hittills bästa plattor.” Johan Jacobsson, GAFFA maj 2020.

"ATTACK, ATTACK, ATTACK, ATTACK, ATTACK! Den enda gången Anna Högberg Attack backar är när de tar sats.” Gustav Lindqvist, En Fri Jazz maj 2020.

TACK till Atlantis som spelade in, Göran Stegborn som mixade, Henrik Alsér som mastrade, Lisa Grip och Erik Viklund för omslag och layout inte minst OMLOTT som har givit ut skiten!!!

Första avsnittet av Imprapodden är släppt! 


2020-09-08


︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎

Idag släpptes det allra första avsnittet av Impras nya podcast Imprapodden!

I det första avsnittet Jazzens nya IMPRAstruktur får du höra Impras ordförande Agnes Persson ha ett samtal med Impras grundare Lina Nyberg och Gunilla Törnfeldt. De pratar bland annat om varför Impra behövdes, hur det startades och vad som har förändrats sedan dess i jazzvärlden i Sverige. 

Gå in och lyssna och njut! Du hittar avsnittet där du hittar podcasts.Lina Nyberg


Gunilla Törnfeldt

Impra gör en podcast!

2020-08-22︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎

Idén kom upp under en arbetsdag där det spånades fram nya projekt; en podd känns som ett bra sätt att nå ut medialt! Vi tror det blir ett spännande sätt att bredda och förnya föreningen, nå ut till en bredare publik samt öka tillgängligheten och förståelsen för föreningens arbete.

Med Imprapodden vill vi skapa en mötesplats för forum och samtal, tillgängliggöra och nå ut med diskussioner om kreativt skapande och politisk förändring. Vi upplever att ämnena jämställdhet och kreativitet går hand i hand, och att dessa ämnen hela tiden behöver nya utrymmen och plattformar.

Podcasten riktar sig till personer som är intresserade av kultur, musik, jazz, jämställdhet och musikpolitik. Vi vill också engagera våra lyssnare genom möjligheten att ställa lyssnarfrågor och komma med feedback! 

Under hösten 2020 kommer fyra avsnitt att publiceras med olika gäster och teman. Två av avsnitten kommer ha ett musikpolitiskt perspektiv och två kommer handla om musikaliskt skapande och kreativitet.

Vi hoppas ni kommer ha lika roligt när ni lyssnar på vår podd, som vi har när vi skapar den!

Tankar och tips i sommarvärmen

2020-06-26


En vår av förvirring och frustration. Sorg över förlorade musikupplevelser och osäkerhet kring ekonomin för kulturarbetare i hela Sverige. Vi går nu snart in i juli månad med mångar tankar och reflektioner kring vad den här våren har inneburit för sveriges jazz- och improvisationsscen. Hur den har påverkat musiker ekonomiskt, men kanske framförallt mentalt.
Även för oss i IMPRA har pandemin tydligt märkts av, och vår verksamhet har påverkats på flera plan. Vi är framförallt ledsna över de begränsade möjligheter vi har haft att träffa er, kära medlemmar och musikälskare. Vi har, till vår stora sorg, fått avstyra medlemsträffar, konserter, workshops och föreläsningar. Samtidigt har detta öppnat för kreativa lösningar på hur vi kan fortsätta nå ut med vår verksamhet och våra kommande projekt.

Med denna vår i bagaget tar vi snart en kort sommarledighet, men först har vi planerat in en digital arbetsdag med styrelsen. Vi kommer att planera inför kommande verksamhetsår, och snart snart snart presentera våra kommande projekt för er. Det ser vi så väldigt mycket fram emot!
För lata sommardagar föreslår vi att ni skippar den där halvbra däckaren, och istället läser Anna Inglers Rapport om Jämlikt Skapande, gjord på uppdrag av SKAP.
https://www.skap.se/rapporter/jamlikt-skapande/

Vi vill även tipsa om Instagram-kontot Jazzgirlstx, och deras inlägg 5 Ways Non-Black Jazz Musicians Can Support the BLM-movement.
https://www.instagram.com/p/CBbxQx3lL2D/

Har du något lästips som du tycker att IMPRAs medlemmar borde ta del av - skicka ett mail till forum@impra.se och tipsa oss!

Glad sommar,
önskar Impras styrelse︎