IMPRA bjuder in till digital nätverksträff!  

2022-01-21
Hur leder en ett band på ett tydligt och givande sätt? En föreläsning med Erika Hammarberg och Lina Lövstrand från Elaria Orchestra, tidigare vinnare av IMPRA Guld 2020.


Tillsammans grundade Erika och Lina storbandet Elaria Orchestra med ett aktivt val att alltid eftersträva 50/50 män och kvinnor i bandet. Erika är bandets konstnärlige ledare, dirigent och kompositör och Lina projektleder samt spelar träblås. En härligt och lärorik föreläsning för IMPRAs nätverk med fokus på hur en skapar bäst förutsättningar att driva och delta i band!

TID: 19:30
PLATS: Zoom (länk kommer inom kort)
Facebook evenemang
︎ @elaria_orchestra
Koordinator till IMPRA Jazz Festival sökes! 

2022-01-19


Vill du vara med och påverka Sveriges jazzscen? Vill du skapa jämställda kulturevenemang? Är du passionerad för jazz, improvisation och jämställdhet? Då ska du söka som koordinator för IMPRA Jazz Festival!


För att läsa om IMPRA Jazz Festival 2021, klicka här.

Omfattning: Timanställd
Varaktighet: 1 februari - 30 november 2022

Ansök senast 26/1 

︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎︎


Om jobbet


Som koordinator kommer du jobba i team med projektledaren inför IMPRA Jazz Festival 2022. Du kommer vara med och skapa årets festivalinnehåll och producera evenemanget.

Under våren kommer tjänsten innebära att söka bidrag från olika bidragsorganisationer samt hitta samarbeten och sponsorer. Det är ett skiftande arbete och ingen dag kommer vara den andra lik. Festivalen planeras utifrån FHMs gällande rekommendationer det är därför viktigt att du är en kreativ problemlösare då förutsättningarna för genomförandet för festivalen kan komma att ändras med kort varsel. Festivalen är en tvådagars festival och sker i Stockholm 19-20 augusti. Du behöver ej vara bosatt i Stockholm, dock är det bra om du kan vara närvarande under festivaldagarna men det är inte ett krav.

Meddela om du kan delta festivaldagarna i din ansökan.

Tjänsten kommer bland annat innehålla:
Söka konstnärliga bidrag.
Redovisa konstnärliga bidrag.
Kontakt med bokare och musiker.
Samordna teknik och lokalhållare.
Utveckla koncept för festivalen.
Hitta samarbeten och sponsorer.

Meriterande om du jobbat med att söka bidrag från organisationer såsom, musikverket, kulturrådet mm samt om du producerat kulturevenemang tidigare.

Ansökan ska innehålla: personligt brev och CV

Intervjuer sker löpande!

Mejla din ansökan senast 26/1 till: sofia.larkfors@impra.se

Är du intresserad men vill veta mer, mejla: sofia.larkfors@impra.seLina Nyberg Tentett inställt.   

2021-12-09


Lupino Live har konsert ikväll klockan 19:00 (dörrar öppnas 18:30) på Pygméteatern i Stockholm. Tyvärr måste vi meddela att andra akten, Lina Nyberg Tentett är inställt på grund av sjukdom. Cure-a-Phobia spelar som planerat. 


Nytt datum för Lina Nyberg Tentett kommer inom kort så håll utkik på Lupino Lives och IMPRAs kanaler för nästa konsertdatum! 

För mer information om Lupino Lives konsert ikväll med Cure-a-Phobia, klicka här

Följ Lupino Live på sociala medier
︎@lupinolive
︎@lupinolivesthlm
Sprakande nypremiär för Klubb Kom In!  

2021-11-26


15 DECEMBER 2021
SPRAKANDE NYPREMIÄR FÖR KLUBB KOM IN

Skeppet

Äntligen är det dags! Gång på gång har nypremiären fått skjutas på framtiden på grund av ni vet vad… Men nu lämnar vi ”ni vet vad” bakom oss och möts för en festlig kväll med livemusik och värme på mysiga Skeppet GBG. Vi har glädjen att få presentera en glittrande uppställning av artister från Skandinavien.

Klubb Kom In är en jazzklubb som drivs av föreningen IMPRA. Vårt fokus är att främja en jämställd musikscen för improvisationsmusik. Vi ser så mycket fram emot att få möta en livs levande publik. Varmt och hjärtinnerligt välkomna!

Nypremiärpris 80:-
För biljetter och mer info klubbkomin@gmail.com
Facebookevenemang

Med vänliga hälsningar
Kajsa, Jimmy och Isabelle

Akt 1 Maria Rylander / Simon Westman
Akt 2 Lindha Kallerdahl / Maria Norseth Garli / Katinka Fogh Vindelev


Mer information om evenemanget hittar du här

IMPRA föreläser på Birka Folkhögskola!  

2021-11-17


Idag föreläste IMPRA på Birka Folkhögskola! 


Vi pratade om vad vi i IMPRA gör för någonting, vad vårt syfte är, varför vi finns, jämställdhete och jämlikhet inom musikbranschen och vad deltagarna kan göra för att arbeta med jämställdhet och jämlikhet där de är.

Vi pratade också om ångest och om ångesthantering. Deltagarna fick då info om vad ångest är för något, de fick göra övningar i ångesthantering och verktyg att använda sig av i framtiden. Detta är något som vi i IMPRA tycker är väldigt viktigt att prata om då det finns många musiker där ute som kämpar med bland annat prestationsångest, något som vi tar upp i den här föreläsningen.

Vill du veta mer om IMPRAs föreläsningar kan du klicka här. Där hittar du även kontaktinformation om du skulle vilja boka en föreläsning av IMPRA till din skola, arbetsplats eller jazz-/musikklubb.

Håll utkik på våra sociala medier om när och var vi föreläser härnäst! Följ hashtagen #impraföreläser eller följ oss på Instagram eller Facebook.


Tack Birka Folkhögskola för idag! På återseende ute i musiklivet!